NetMaffia.hu – Avagy hogy húzzuk le a naív felhasználókat?

NetMaffia.hu – Avagy hogy húzzuk le a naív felhasználókat?

OrangeEye
User offline. Last seen 11 év 45 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 08/16/2009

A netmaffia.hu egy ingyenes warezoldal, legalábbis ezt állítja magáról. A legnagyobb magyar warezoldalk között van, több 10.000 témával, több mint 100.000 felhasználóval.

Itt a saját tapasztalataimat írom le, nem általánosítok, csak a saját véleményem osztom meg!

Pár hónapja egy újítást vezetett be az oldal: csak emelt díjas sms küldésével lehetett olvasni a témákat, mindez brutto 2000 ft-ba került (Itt már felmerül az ellentét: warez-ingyenesség).

A napokban a következő emailt kaptam:

“Kedves xy!,

Mint láthattátok az oldal mostanában olykor-olykor nem elérhetö! Ezért úgy határoztunk, hogy az inaktív felhasználókat töröljük, az oldal jobb működése érdekében.

Amennyiben továbbra is tagja szeretnél lenni a NetMaffia közösségnek akkor kérlek, hogy aktiváld magad (akik nem aktiválják maguakat 3 napon belül azon felhasználók törlésre kerülnek).

Küld el a … szót a 0690/619-919 -es telefonszámra az aktiváláshoz.Az aktiválás azonnal megtörténik.(Az sms ára alapdíjas azaz a szolgáltatód határozza meg, általában 15-30 ft).”

Na itt akadtam ki. Az oldalon 1-nél jóval több hozzászólással rendelkezem, tehát eleve nem számítok inaktívnak. És ha valakinek 0 hozzászólása van, elküldi az sms-t és lőn, már aktív is lesz??

Ezek után a hozzám hasonló épelméjű fórumozók elkezdték a miérteket keresni, kérdéseket idéztek az oldal adminisztrátoraihoz. Ezután jött a következő email, ugyanattól a címtől:

“Szevasztok!

A napokba kiküldtek egy emailt, miszrrint a felhasználóink törölve lesznek az oldalról!

Ez a hír nem igz aljas rágalom! Senki nem lesz torolve az oldalról senki ne kuldjon smst!

Elnézést kérünk mindenkitől aki ilyen levelet kapott, és a mi nevunket hasznalta fel ehhez!

További kérdésekkel ide forduljatok: netmaffia@anonym.hu

További félreértések miatt többet nem küldünk ki hivatalos emailt mindent az oldalon fogunk közölni!

Üdvozlettel: netmaffia.hu STAFF”

Majd egy közlemény is:

“Tisztelt NetMaffiások!

Sajnálatos módon történt egy incidens, miszerint valaki a mi nevünkben (NetMaffia.hu) kiküldött egy körlevelet, amelyben a felhasználóinkat arra szólítja, hogy küldjenek emeltdíjas sms-t, különben törölve lesznek az oldalról. Semmiképpen NE KÜLDJETEK sms-t, a NetMaffia.hu-ról senki nem lesz törölve. Aki esetleg kapott ilyen e-mail-t, kérem jelentse az NHH.hu-nak, hogy ismeretlen küldőtől kéretlen levelet kapott, ami csalásra buzdítja az felhasználókat. A NetMaffia.hu-nak semmi köze az esethez. Ismételten kérlek tieteket, semmilyen módon ne küldjetek sms-t!

Üdvözlettel:
NetMaffia Staff”

Itt ismét felmerültek a kérdések,ismét az adminokhoz intézve. Erre fenyegetőzés, az oldalról kitiltás a válasz.

Kérdezem én: Miért nem nyílváníthat véleményt a felhasználó?

Kérem az illetékeseket, nézzenek utána.

Köszönettel: Egy eddig lelkes fórumozó

afoxi (nem ellenőrzött)

netmaffia

Szevasztok.
Én is aláfutottam ennek az oldalnak(netmaffia).Tényleg maffia az egész.Igaz olvashattam volna előbb fórumokat róla.Késő bánat,jól átvertek.
Én is elküldtem a 0690/619-919-es számra az sms-t,meg is jött a jelszó,belépni sehol sem tudtam vele,demég az oldalra a regemmel sem.Kértem jeszóemlékeztetőt 3x,mivel az sosem sött meg a megadott e-mailcímre.

“” A Belépéshez küld el a NETMAFFIA szavakat a következõ telefonszámra: 06 90 619 949 Válasz sms-ben megkapod a belépéshez szükséges adatokat. SMS problémával kapcsolatban: netmaffia@anonym.hu Az sms ára 250ft “”.
A megadott levélcímekről rendre visszajönnek a levelek.
És láss csodát,2000Ft-al lehúztak a semmiért.Semmihez nincs hozzáférés 2kf-ért.
Okulásnak,hogy senki ne járjon így.Tanuljon más kárából.

Üdv.afoxi

mano
User offline. Last seen 10 év 40 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/23/2010

ismét csak fizetős :S

újraindult a netmaffia.hu és MEGINT FIZETŐS!
azt persze ki sem írják, hogy az sms mennyibe kerül

de én nem leszek olyan hülye, hogy fizessek egy olyan oldalnak, amilyen 20 másik van ingyenes, és több tartalom is van rajta, mint a netmaffián.

ne dőljetek be, NE KÜLDJETEK SMS-T!!!!

mareccs
User offline. Last seen 10 év 44 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 08/22/2010

nos először is igaz h az

nos először is igaz h az előző hozzászólások óta a netmaffia eltűnt, legalábbis már kb három hete nem működik, de azért én is hozzószólnék a dologhoz 🙂
az sms-es fórumjelszó sztem azért érthető volt, a semmiből ugyanis nem nagyon lehet egy ekkora méretű oldalt fenntartani, de nem volt mindig fizetős, voltak olyan időpontok amikor felmentem és nem kért fórumjelszót, nemtom h ez órához volt kötve, vagy napokhoz, de ingyen volt
az átvágáshoz pedig annyit, h aki küldött sms-t azért h ne dobják ki, hát az… hülye
már csak azért is mert ingyen lehet regisztrálni, szóval kit érdekel ha kidobnak? 😛 az e-mail-eket amiket a netmaffiától kaptam, mindig rögtön töröltem olvasás nélkül
és ha egyszer vissza is térne a netmaffia és fizetős lenne, biztos nem költenék rá, ugyanis épp azért töltöttem innen, mert ingyen jutottam hozzá, ha fizetős lesz, úgy mi értelme? akk annyi igénnyel megvehetném a dolgokat amiket letöltök
és különben is, van annyi ingyenes warez-site mint a szemét, úgyhogy nem nagy veszteség számomra

maszat35
User offline. Last seen 10 év 47 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 08/01/2010

Miért kell fizetni?

A netmaffia.hu egy ingyenes warezoldal, az emelt díjas fizetés csak azért van nektek hogy nekik több pénzük legyen. De akkor mi ingyenes?

NetM
User offline. Last seen 11 év 40 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/21/2009

Megemlítés

Üdv.

Mint akkori admin és tulajdonos, az oldal érdekes időszakot futott.

Miért ne fejthetnénk ki a véleményét az emberek. Általában bármikor kifejthették, ha azt normális keretek között tették.

Az sms balhéhoz sose volt közünk, ezért is lett ez az óvintézkedés, akkoriban ami máig érvényes, csakis kizárólagosan infokat az oldalon belül közlünk!

Az sms kiküldője megvan, a hivatalos intézkedések folnyak.

Ennyit szerettem volna most mondani!

Üdv!

BlueEyes
User offline. Last seen 10 év 40 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/23/2010

😀

😀