A legveszélyesebb fogyasztóvédelmi esetek mindig azok, amelyeknél az egészségünk, vagy még rosszabb esetben az életünk kerül veszélybe.


A legveszélyesebb fogyasztóvédelmi esetek mindig azok, amelyeknél az egészségünk, vagy még rosszabb esetben az életünk kerül veszélybe.

Az élelmiszeripar az egyik olyan terület, amelynél a nem megfelelő minőségű termékek kockáztatják az egészségünket. Sokan vásárláskor gondolkodás nélkül pakolják tele a kosarukat, anélkül, hogy elgondolkodnának, vajon milyen összetevőket is tartalmaznak a megvásárolt élelmiszerek. Sokan megnyugtatják magukat azzal, hogy az időről időre kirobbanó hatalmas élelmiszerbotrányoktól eltekintve nem érheti nagy baj őket. Pedig ha nem nézzük a dioxinnal fertőzött guar gumit tartalmazó élemiszereket, az ólommal „dúsított” pirospaprikát, vagy a szennyezett csecsemőtápszereket, akkor is találunk aggódnivalót. A mai napig vitatott, hogy az ételekben található sokféle adalékanyag milyen hatással van vajon az emberi szervezetre, és milyen problémákat okozhat az évek során az elfogyasztott élelmiszereknek és tisztítószereknek köszönhetően a testünkben felhalmozódott sokféle vegyi anyag. A veszélyes adalékanyagok mellett a romlott ételek is okozhatnak súlyos panaszokat, a közelmúltban egy vendéglőben elfogyasztott romlott libacomb elfogyasztásába halt bele egy férfi.

Az élelmiszerek mellett a nem megfelelő gyermekjátékok is súlyos veszélyforrást jelentenek, a 3 év alatti gyerekek fulladását is okozhatják az apró műanyag alkatrészek. ezen kívül minden karácsonykor lehet hallani a rossz minőségű karácsonyfaégőknek „köszönhető” tűzesetekről.