Áruhitel Credigen Bank

Áruhitel Credigen Bank

10 válasz

[Utolsó hozzászólás]

Triszty
User offline. Last seen 11 év 30 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 12/01/2009

Ma szerettem volna áruhitelt felvenni a Credigen Banknál, 95 ezer forintot 10 hónapra 0 THM-el. Miután az ügyintéző felvette a személyes adataimat, beküldte a bankhoz. A bank elutasította. Mikor megkéredztem, hogy miért nem, az ügyintéző azt modnta, nem adhat felvilágosítást…
Kérdezem én! Nem kaphatok a saját helyzetemről felvilágosítást? Miért nem?
Most itt ülök, és nem értem. A keresetem nem számít rossznak…
Így elhoztuk kp-ra…Mert hát bár megtehetjük, azért kényelmesebb lett volna 10 hónap alatt kifizetni…
Ha vki tudja a választ, hogy miért nem kaphattam hitelt és pláne felvilágosítást, legyen kedves tudassa velem…Ne hagyjon az örök tudatlanság állapotában…

azt viszont leszögezném, hogy soha de soha nem leszek a Credigen bank ügyfele, mintahogy a családom egyik tagja sem, a barátaim sem valószínű, és a környezetemben is mindenkit le fogok beszélni erről a bankról.
Tudom, ez nekik nem számít…de szerintem a mai ingatag bankvilágban ez nagy luxus egy baknak…

Triszty

csybee
User offline. Last seen 10 év 42 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/09/2010

credigen hitel

Kedves Mindenki!

Én egy lcd tv-t szerettem volna vásárolni a media markt-ban credigen áruhitelre.
Próbáltam körültekintő lenni, ezért mielőtt tegnap bementem volna, olvasgattam ezt a fórumot.
Láttam a negatív visszajelzéseket, de úgy gondoltam azért megpróbálom, hátha nekem összejön.
A Pólus Centerben lévő media markt-ba vitt az utam, a bejáratnál már fogadtak is, bár nem igazán volt kedves a media markt-os pólót viselő hitelügyintéző hölgy. Azzal kezdtem az egészet, hogy elmondtam milyen negatív dolgokat hallottam a credigen bankkal és hitellel kapcsolatban. Erre ő közölte, hogy a media markt nem áll akármilyen bankokkal, és hogy a credigen valóban kivonulófélben van Magyarországról, de azért még folyósítanak hiteleket.
Ettől még nem éreztem magam egyáltalán meggyőzve, de sürgősen kellett megvennem a tv-t ezért elindítottuk a folyamatot.
Vittem a Media Markt honlapról kinyomtatott munkáltatói igazolás mintát kitöltve, aláírva.
Az első gond az volt az igazolással, hogy a bélyegző nem az aláíráson volt, hanem az alatta…
Felvette az adataimat, mondta hogy várni kell a bírálatra, gondoltam addig elmegyek a tv osztályra, megnézem még egyszer a kiszemelt terméket. Mire visszaértem a hitelügyintéző pulthoz addigra már nagyon várt a hölgy, hogy közölje velem hogy titkosítva van a munkahelyem központi telefonszáma, ezért nem kapok hitelt. Először nem igazán jutottam szóhoz, majd mikor magamhoz tértem megkérdeztem hogy ez most komoly. Erre ő közölte, hogy mit képzelek én, így lehet hogy nem is ott dolgozom ahol, és bárki számát megadhattam, hogy azt mondja ott dolgozom. Engem ez mélységesen felháborít, hiszen
kb azzal vádoltak, hogy én hamis papírt vittem oda, és én egy csaló vagyok. Pedig a bankkivonatomat is látta, hogy érkezik rá egy összeg ettől a cégtől aki a munkáltatói igazolást kiállította.
A másik pedig a bankkivonat. Mivel láttam a szórólapon, hogy az utolsó bankkivonat is elég a hiteligényléshez, ezért vittem azt is a biztonság kedvéért. Ez egy netbankból nyomtatott kivonat volt, hiszen papír alapon nem kérem bankszámlakivonatomat. Erre azt mondta, hogy biztos, hogy nem jó, és amikor meglátta rajta, hogy lakáshitelem van, akkor teljesen kiborult, hogy ezt nem gondolom komolyan hogy így kapok áruhitelt.

Véleményem szerint ez felháborító eset, a többihez hasonlóan, amiket ezen a fórumon olvastam.

Az incidens után átmentem egy euronics üzletbe, ahol volt a kiszemelt tv-ből készleten, és ott választhattam a cetelem bank és az otp bank áruhitele között. A cetelemet nem választottam az itt leírtak miatt, és mivel automatikusan vonják a törlesztőrészletet. Így az otp-t választottam, ugyan ez nem ingyenhitel volt, de nekem megért plusz 15eFt-ot, hogy magam fizethessem a törlesztőt, és hogy nem credigennek és cetelemnek hívják a bankot ahonnan a hitelt felvettem.

xxx
User offline. Last seen 10 év 43 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/01/2010

Információ

Kedves Mindenki,

Ha a híreket kellő figyelemmel olvasnák, illetve belegondolnának egy kicsit: az üzletekkel az áruhiteleket finanszírozó bankoknak szerződésük van. Egy szerződésnek általában van felmondási ideje is, azaz ha az anyavállalat úgy dönt, hogy kivonul, az nem jelenti azt, hogy attól a perctől kezdve megáll az élet.

A másik dolog, ami miatt sokan írtak: minden banknak saját kialakított és általában automatizált (szem)pontrendszere van, amely meghatározza, hogy az adott ügyfél finanszírozható-e vagy sem. Ezt a „hitelképességi bírálatot” egyébként a Magatartási Kódex is megkívánja. A szempontok között általában szerepel a jövedelem is, de a döntés nemcsak ez alapján történik. Természetesen, mint minden általánosításnál, itt is előfordulnak olyan esetek, amikor a rendszer kiszűr olyanokat, akik egyébként jól fizető ügyfelek lennének. Ugyanígy előfordul, hogy átenged olyat, aki később nem fizet … ezt senki sem képes előre 100%-os pontossággal megjósolni.

Egyébként érdekes belegondolni: ha az adott bankban Önöknek lenne benne a pénze, mit szeretnének jobban: ha a bank óvatos lenne és esetleg vesztene pár jó ügyfelet is, vagy, ha lazítana a szűrőn és így átengedne több kétes ügyfelet? Miért gondolják, hogy egy tulajdonos másként gondolkodik? Vagy ha az adott bank gyűjt betéteket, nem amiatt írnának ide, hogy felelőtlenül hitelez, ezért kerül veszélybe a pénzük?

Ezen felül felteszem, utána lehet nézni valahol, hogy az ilyen 0%-os kampányok során összesen mekkora összegeket helyeznek ki a bankok … biztos vagyok benne, hogy sokat. Csak, aki megkapja a hitelt, az nem ír ide.

Csak ennyit szántam gondolat-ébresztőnek: nem kell mindenhez összeesküvés elméleteket gyártani, sok mindennek racionális magyarázata is lehet …

További szép napot Mindenkinek.

HRaymond (nem ellenőrzött)

Credigen=Átverés

Szívesen megnéznék egy statisztikát az igényelt és az elfogadott hitelekről ennél a banknál!
Már 1 éve mindenki tudja hogy kivonulnak Magyarországból. Vajon miért reklámozzák magukat például a Tesco, MMarkt, Jysk … hatalmas üzletláncaikban még mindig. egész véletlen itt a legalacsonyabb a kamat, itt csak 0%-os kamat van stb. Ez tényleg csak egy marketing fogás! Hihetetlen, és még törvényesen csapják be az embert!
Már a honlapjukat se lehet megnyitni!!!!!!!!!!!!!!!! Most mi van????????????????
Mellékesen jól keresem, minden elvárásnak megfelelek (mint sokan mások is) és mégse kapom meg a meghirdetett szolgáltatást!
Kapják be a pontrendszerüket!

szoki27
User offline. Last seen 11 év 9 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 04/26/2010

én is pont igy jartam… 🙂

Sziasztok.

Én is pont igy jártam ma a Credigen Bankkal kapcsolatban csak az én hitel öszegem 70.000 ft lett volna..:)

Méregembe itthon fel is hivtam a bankot, de semmi, nem adhatnak felvilágositást.
Na jő rámentem az internetre és keresgéltem.

vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/kivonul-a-credigen-bank-312070

Mától nem köt új üzletet Magyarországon a Credigen Bank – erősítette meg a Világgazdaságnak Deák Katalin, a Credigen megbízott vezérigazgatója. Mostantól már csak kinnlevőségeik behajtására szorítkoznak, ez a hosszú lejáratú személyi hiteleik futamideje miatt akár négy évbe is beletelhet. Deák Katalin hangsúlyozta: a …

bankweb.hu/cikk.php?id=2581

A Credigen Bank a mai nappal befejezi értékesítés tevékenységét Magyarországon.

A bank jelentős piaci szereplő a személyi hitelek és áruhitelek területén. A továbbiakban csak a kinnlévőségeik behajtását végzik el, ezt követően teljesen kivonulnak az országból.

origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100408-felfuggeszti-a-hitelezes-a-credigen-bank.html

Az anyacég stratégiaváltása miatt felfüggeszti a magyarországi hitelezést a Credigen Bank.

Szőval ez csak 1 reklám fogas a Media Markt-nak, hogy az emberek menjenek vegyenek valamit és a vágen megvegyek kp-ra..

Már csak azért se ott veszem meg az új telefonom…..

Szebb napot mindenkinek!!

Kriszta

Agata
User offline. Last seen 11 év 6 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 05/16/2010

Hitel a Tesco-nál

A Tesco most, május 14-től hirdeti, hogy minden TV-t 0% kamat, 0% THM-mel (10 havi részletre) árusít, a hitelt a Credigen biztosítja.
Hát, miután több, mint 1 hónapja a Credigen bejelentette, hogy nem folyósít hitelt, ez már a Fogyasztóvédelem hatáskörébe tartozik, mert átverés szaga van. Oda megy a vevő azzal, hogy részletre vesz TV-t, az asszony meg a gyerek már be van izzítva, így többnyire nem lehet TV nélkül haza menni….

Agata

Bela
User offline. Last seen 11 év 20 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 02/08/2010

büntetés 1 nap miatt

Szóval az történt, hogy a szükséges összeg csak másnap állt rendelkezésre a számlán. Ha a megadott határidőre nincs ott a megfelelő összeg akkor nem tudják leemelni. Ezzel nincs is semmi gond, érthető. Telefonon érdeklődtünk, hogy mi az az 1600 Ft terhelés a számlánkon? Erre mondták, hogy mivel nem tudták leemelni az összeget (jelzem: 3333 Ft), ezért a kisbetűs részben leírtak alapján késedelmi kamatot számolnak fel. Még ezzel se lenne semmi baj. Ami a legundorítóbb az hogy többször meg se próbálják leemelni az összeget!!! Egyből küldik a büntetést! Semmi mást nem kellene csinálniuk, csak a programban még 1 sort beírjanak, ha nincs ott az összeg akkor 2, 4 és 6 nap múlva megkísérelje leemelni a rendszer a megfelelő összeget. Esetleg valaki elfelejtette feltölteni a számlát vagy kórházban volt… A legegyszerűbb egyből kiküldeni a büntetést. Semmi baj, a Credigen Bank-kal most voltunk utoljára szerződésben és remélem, hogy sokan elolvassák ezt a bejegyzést, okulva belőle messzire elkerülik ezt a …………….Egy hasonló dologért már váltottunk bankot az egész családnak. Valószínűleg ez meg se kottyant nekik, de azóta a céges számla is az új banknál van és ha valaki a véleményemet kérdezi a szóban forgó bankról, hát nem oda fogom küldeni, az biztos:) El kellene gondolkodniuk, hogy az Ügyféllel korrekten kellene viselkedni, mivel belőlü(n)k élnek. Főleg a mostani gazdasági helyzetben.

Roland007
User offline. Last seen 11 év 27 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 12/22/2009

áruhitel

Én jelenleg áruhitel ügyintéző vagyok. Olvastam a hozzászólásokat és ezzel kapcsolatban szeretnék írni.
Amit tudni kell, hogy ezeknél a banki rendszereknél ún. scoring-os, vagyis pontozásos hitelbírálat működik. Vagyis a rendszer minden adatot ponttal értékel. Van egy bizonyos ponthatár, amit mindenféleképpen el kellene érni ahhoz, hogy hitelt kapj a banktól, ha ezt a pontszámot nem éred el a rendszer kockázatosnak fogja tartani az ügyletet és elutasítja a hitelkérelmedet.
Nem feltétlenül csak a jövedelmeden múlik a hitelbírálat.
Elutasításkor az okot az ügyintéző nem tudja!!! A rendszer csak az elutasítás tényéről szóló üzenetet látja!!!

Ha van bármi kérdésetek, írjatok bátran.

üdv.

Nicole
User offline. Last seen 11 év 11 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 04/16/2010

Kérdés

Hello Roland007!
Mivel mondtad,hogy áruhitel ügyintéző vagy a segítséged kérném!
Szeretnék a Credigen Banknál áruhitellel vásárolni egy LCD tv-t!
Megvan hozzá minden ami kell:munkáltatói meg ilyenek!
Előfizetéses mobil számlát szeretnék vinni nekik,mivel azt írták,hogy 2 hónapnál nem régebbit vigyek ezért azon gondolkodtam,hogy melyiket vigyem be nekik!
Ugyanis az egyik számla 14000-res a másik meg 4000-res!
Az lenne a kérdésem,hogy szerinted melyikkel lenne nagyobb esélyem,hogy meg kapjam az áruhitelt!!
Előre is köszi!
Üdv:Nicole

szella
User offline. Last seen 11 év 29 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 11/29/2009

Triszty! Fogalmam sincs,

Triszty! Fogalmam sincs, talán a véletlenszámgenerátoruk… Egyik családtagom nyáron 30 hónapra kért 30ezret szintén 0% THM-el (havi 1000 Ft törlesztés), nem kapta meg. Az indokot sem. Mi is megvettük készpénzért. Én is kiváncsian várom a hozzászólásokat!

Triszty
User offline. Last seen 11 év 30 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 12/01/2009

Igen, valószínűleg a kvóta

Igen, valószínűleg a kvóta miatt…És hát rossz sorba álltam, mint ahogy valószínűleg a te családtagod is…Csak tudod, akkor ne hirdesse magát…
hát az örömünk nem teljes…

Triszty