autószerviz

autószerviz

mkata2
User offline. Last seen 11 év 30 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 12/01/2009

Kedves Fórumozók, Fogyasztóvédelem!

Egy hónapja robbant le a kis Corsánk, egy benzinkútnál, de úgy, hogy szegény már el sem indult. Éjszaka volt, a férjem otthagyta, másnap trélerrel egy XX. kerületi műhelybe vitette (ismerős ajánlotta, bíztunk tehát benne). Azóta az autónk ott van, a férjem munkaeszköze (ételkiszállító (futár), egy hónapja nem tud dolgozni. Azért, hogy ne rúgják ki, bérel egy autót, amivel pont annyit keres, amennyibe a napi bérlés kerül. Ez eddig csak panasz, a száraz tények:
A szerelő közölte, mikor megnézte az autót (a második héten). Szerinte 300 ezer forint lesz a költsége, ha erre az összegre rábólintunk, akkor 6 munkanapon belül kész a kis autónk. Rábólintottunk, miután a családdal megbeszéltük hosszasan, hogy hogyan tudjuk mindannyian összekaparni ezt a (nekünk) horribilis összeget. Azóta négy hét telt el, és még mindig csak hitegetést kapunk. Múlt héten a férjem bemérgelte magát, közölte a szerelővel, hagyja az autót úgy, ahogy van, ő elhozza trélerrel, átviszi máshova. Azt monda a szerelő, semmi gond, fizessünk 300 ezer forintot (ennyit költött eddig az autóra, szerinte, ami persze nem működik), akkor és csak akkor megkapjuk a kulcsot és el lehet vitetni az autót. Csapdában vagyunk, autónk nincs, a fent említett okokból autót bérlünk, és nem tudom már, hogy kihez fordulhatnék. Úgy érzem, nagyon csúnyán átvágtak, és vágnak folyamatosan, amikor minden nap azt hallom a telefonban, hogy még ezt megnézzük, talán ez vagy az a baja, és holnapra kész! Ez megy azóta, amióta beleegyeztünk abba, hogy kezdjen neki a szerelésnek. Otthon idős (80 éves), beteg szülék, akiket rendszeres orvosi vizsgálatokra és sugárterápiás kezelésekre kell(ene) vinnünk. Ez is csúszik… Kérem, akinek van ötlete, illetve tud valami gyors megoldást, jelentkezzen, mert tényleg nagyon kétségbe vagyunk már esve. Köszönöm azt is, hogy elolvasták/olvastátok ezt az írást!

Kata

holko4
User offline. Last seen 11 év 30 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 12/02/2009

Nem szakmai hozzászólás, csak

Nem szakmai hozzászólás, csak amit én tennék hasonló esetben:
mindenképpen számlával igazoltatni, hogy pontosan mit költött az autóra (mivel senki nem adhat el számla nélkül, a beszerzéseiről számlával kell rendelkezzen), és annak beszerelése hány óra munkát igényelt. Az óradíját köteles jól látható helyen feltüntetni (ahogy én tudom), tehát így utána tudtok járni, hogy jogosan követel-e 300 e ft-ot. Persze jó, ha veletek van egy másik, független autószerelő, aki a kapott infokat alá tudja támasztani vagy ellenőrizni.
Ha nem tud számlát felmutatni, akár az APEH-hoz is fordulhattok… bár az már régen nem az autó visszaszerzéséről szól.
Amúgy meg mindenképpen valami fogyasztóvédelmi hatósághoz kéne forduljatok, és minél hamarabb!
Esetleg vlhol utánanézni, hogy mik vonatkoznak a szóbeli szerződés re, mert gondolom írásban nem lett rögzítve a javításra vonatkozó megállapodás…
Sok sikert!

HoKa

mkata2
User offline. Last seen 11 év 30 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 12/01/2009

Hoka-nak

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást, pont az előbb beszéltünk a szerelővel telefonon, mert úgy volt, hogy ma estére kész lesz az autó. Amire lehetett számítani: talán a hétvégére – volt a válasz! Semmit nem tudunk tervezni, karácsony előtti bevásárlás (ami a pénz miatt úgysem rúgna nagyra, de meg kéne ejteni), telekre több, mint egy hónapja nem tudtunk lemenni, ezek már mind apró bosszúságok, de hát ez van.
Sajnos nem tudok autószerelőt szerezni (pedig nagyon jó ötlet, többektől hallottam). Félek, mivel tudja, mennyire nagy összeg ez nekünk, azt mondja majd, hogy rendben, ad számlát, de akkor ennyivel és ennyivel több… Ha itt most pár tízezerről lenne szó, nem érdekelne… De sajnos ez a háromszázezer, ez már akkor mellbe vágott, amikor mondta. Most mondtuk neki, hogy teljesen sarokba szorított minket, mondta, hogy tudja, de tartsunk ki. Ennyi volt az össz reagálása. Tehát még cinikusan szemét is. Még egyszer köszönöm a tanácsot, amit ebből tudunk, azt megvalósítjuk. Most készülök a fogyasztóvédelemhez fordulni, és (bár tudom, szemét dolog), ahány internettel rendelkező ismerősöm van, megkérem őket, hogy ezt az embert minden fórumon antireklámozzák. Tudom, hogy ettől nem lesz autóm, és hogy csúf dolog a bosszúállás, de annyira bánt, hogy mindezt úgy teszi velünk, hogy tudja, hogy az autó a kenyérkereset, tudja, hogy a szüleimet rendszeresen orvoshoz kéne hordani, és cinikusan beleröhög a képünkbe. Nem vagyok hajlandó ezt eltűrni.
Elnézést a kirohanásért, és köszönöm még egyszer! Szép ünnepeket kívánok!

Kata

centrikus1
User offline. Last seen 11 év 15 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 03/15/2010

Űdv.

Űdv. Most olvastam a problémát,ha még nem vagyok megkésve esetleg tudok segíteni. Írja meg mit mondott a szerelő mi a kocsi hibája és mit cserélt ki ( vett hozzá ) Ez alapján talán lesz elég információm ahhoz hogy megmondjam, reális e az összeg. Üdvözlettel: Sehrig Ádám (Antenis Autó Kft.)