Csaptelep garancia 1 vagy 2 év?

Csaptelep garancia 1 vagy 2 év?

Nincs válasz

reznekcs
User offline. Last seen 11 év 33 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 11/12/2009

Üdvözlet mindenkinek.

Az alábbi kérdésemet/panaszomat szeretném megosztani a Hozzáértőkkel. illetve lehetőség szerint kikérni olyan személyek véleményét, akik hivatalos dokumentumokat is tudnak javasolni a problémám megoldására.

A lényeg, néhány mondatban :

– idén év elején vásároltuk lakásunkat, Dunakeszin. Az előző tulaj 2007.szeptember hónapban vásárolt egy budapesti cégtől egy komoly, 22.000 Ft-ot érő termosztátos-hőfokszabályzós fürdőszobai csaptelepet.
A jótállási vagy garanciajegyen az van feltüntetve, hogy a 2 év garancia a vásárlás napjától érvényes.

2008. májusában tönkrement a telep termosztátja, azt kicserélték, majd újabb 1 hónap elteltével, tehát 2008.júniusban a teljes csaptelep cseréje megtörtént.

A minap észleltük, hogy sajnos, a csaptelep ismét nem működik, a meleg vizet gyakorlatilag nem keveri be a hideg vízbe, emiatt kvázi majdnem teljesen hideg víz folyik a kádba, mi egy 2,5 éves kisgyermek mellett eléggé lényeges probléma.
Az üzlet, telefonhívásunkra reagálva, azt közölte velünk, hogy a garanciális javítás szóba sem jöhet, mert a garancia idő ez év szeptemberben letelt, így csak a fizetős szolgáltatás jöhet számításba.Ezt természetesen nem fogadtuk el, mint lehetséges megoldást, legalábbis egyenlőre.

Itt jönne a tulajdonképpeni kérdésünk : mi, lehet, hogy tévesen, de úgy tudjuk, ha egy x idő előtt vásárolt terméket a garanciális időn belül, annak igazolható hibája miatt a forgalmazó, vagy a megfelelő szerviz lecserél, akkor a meghirdetett garanciaidő, esetünkben a 2 év, a termék cseréjének napjától, jelen ügy esetén 2008. júniusától, újra indul.

Tehát józan paraszti számítások szerint is a tavaly júniusban induló 2 éves garancia valamikor 2010. júniusban kellene, hogy leteljen, és addig az ideig vonatkoznak a termékre az alapesetben meghirdetett jótállási-és garanciális feltételek.

Ebben kérnénk a szakemberek segítségét, amit addig is, előre is megköszönünk.

Üdv.,

R.Csaba, Dunakeszi