Pannon roaming megtévesztés

Pannon roaming megtévesztés

Nincs válasz

Bankó Éva
User offline. Last seen 11 év 35 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 10/28/2009

Kedves FVF!

gA minap értem haza amerikai utamról, és ma kaptam kézhez a mobilszámlámat, ami nem kis meglepetést okozott. Minden külföldi utamon kapok egy tájékoztató sms-t, amely elmond hasznos dolgokat az adott országbeli roamingról: tarifákat telefonszámokat. Ezen sms alapján meglepetésemre és örömömre tapasztaltam, hogy az USA is az 1-es díjzónába tartozik, és 39,8 Ft-ért tudok sms-t küldeni. Kicsit furcsa volt, hogy Rómában az átszálláskor is ugyanilyen sms jött, de nem tartottam kizártnak az USA kedvező elbírálását, mivel kedvelt üdülési célpont. A számlám megtekintése után azonban kiderült, hogy az USA 3-as díjzóna, ami 185 Ft/sms-t jelent. Sajnos nem néztem meg előre, de az interneten szintén ez szerepel. Én viszont ennek tudatában sms-eztem, s mivel konferencián voltam igen sok sms-re volt szükségem a kapcsolattartásra.

A fájó az, hogy lett volna más alternatívám (internetről sms-t küldeni), ami kevésbe kényelmes megoldás, viszont 30 Ft-ba kerül. A 10 Ft különbözet miatt azonban a legtöbb esetben maradtam a telefonomnál. Ha tudom azonban az igazságot – ami részben a saját hanyagságomnak, és utána nem nézésemnek köszönhető, – akkor egészen másként cselekedtem volna.

A dolog legszerencsétlenebb része, hogy kitöröltem mindkét sms-t, mint ahogy a tájékoztató sms-ekkel teszem általában, miután elolvastam. Bbizonyítani a fentieket tehát sehogysem tudom. Tévedésről azonban szó sem lehet, mert két országban fordultam meg, és két sms-t kaptam ugyanolyan díjszabással. A hiszékenységemet 8000 forintom bánja.

Szerettem volna megkérdezni, hogy volt-e már hasonló eset? A számlám gondolom menthetetlen, ugyanis kitöröltem az idevonatkozó sms-eket.

Mindenesetre szolgáljon ez tanulságul a többieknek!

Üdv,
Éva