Óriási probléma

Óriási probléma

Biltsik János
User offline. Last seen 11 év 36 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 10/19/2009

Tisztelettel üdvözlök mindenkit.

Nem tudom mennyire tárgyalt az a téma, ami a közművekkel kapcsolatos. De a Gázműveknél probléma van….

Probléma: Nem figyelik a számlákat és a gáz mérőórák állását…..??
Ha valahol tulfogyasztás van akkor megvárják az év végét és nyakon vágják a fogyasztót egy külömbözeti számlával aminek az értéke a csillgos ég..

Történetem:
Vettem egy lakást be mentem a gázművekhez átiratni az órát (csodálatos volt)rugalmatlan, unalmas. Az átírás nem tartott két egész percig. Be mondtuk a mérőóra állását és kész, egy hét után jött a szakember aki leolvasta és bemondot egy másik értéket, ja és a régi tulaj egy harmadikat. vontak egy átlagot és az a START.
Ez nem baj mert kár nem ért de az eljárás vicces volt. Elindult a gáz fogyasztás óriási! Az irodába kikalkuláltak egy értéket ami nagyon jól hangzik és milyen jó, hogy csak ennyit kell fizetni. Kalkulálás eredménye képpen a SZERZŐDÉS modosul egyszer, a tulaj változásnál modosul másodszor. Itt az ember nem gondol rá de kéne kapnija egy olyan papírt amin rajta van, hogy mier szerződött és milyen feltételekkel.
Ez nincs…. Hogy miért nem tudom. Mondjuk ez nem is baj mert jött minden megfelelően. A számlák a gáz leolvasó negyedévente. DE egy olyan jelzés nem jött, hogy mennyi a tulfogyasztás,egy új ajánlás a megfelelő gáz fogaszási arányra.Ha negyed éves leolvasás van, akkor nem lehet látni, hogy valaki ugrás szerüen sok gázt fogyaszt? negyed év után kompenzálni?
Egy ötlet:
Ha véggig gondoljuk csak figyeltetni kéne a központi adat feldogozoknál a bediktált számokat és lehetne egyből figyelmeztetni és kompenzálni. Nem arra kéne hagytkozni ki mekkorát tud a hasára ütni.

Mérges vagyok mert 21. századba vagyunk és elvileg fejlett az informatikánk.

Janóbá

gogo
User offline. Last seen 11 év 11 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 11/24/2009

diktálás

Mi minden óraállásunkat havonta diktáljuk. Nincs különbözeti számla. Mindig azt fizetjük, amit fogyasztottunk.
Mindenki választhatja ezt a megoldást is! (Telefononon is, honlapon is jelenthető az állás.)