Figyelem!

Honlapunk fő célja, hogy teret adjon a fogyasztóvédelmi esetek megvitatására, hogy fórumunk felhasználói segítsék egymást tanácsaikkal, valamint, hogy a leírt esetek által mások elkerülhessék a hasonló kellemetlen szituációkat. Viszont NEM VAGYUNK FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG, NEM FOGLALKOZUNK SZAKTANÁCSADÁSSAL. Amikor tudunk, szívesen segítünk abban, hogy hova lehet érdemes fordulni az adott problémával, segítünk a honlapon történő eligazodásban, és szívesen bekapcsolódunk a fórumon folyó eszmecserébe.

ajándékutalvány

Nincs válasz
sici
User offline. Last seen 11 év 20 hét ago. Offline
Csatlakozott: 10/13/2009

Tisztelt Fórum-társak!

Segítséget kérve ragadtam billentyűzetet, talán van valakinek jó ötlete hasonló esetekre.
2008-ban kaptam egy KÁTAY ajándékutalványt, melyet mostanában szerettem volna felhasználni. Találtam bezárt üzleteket az utalványon feltüntetettek közül, de a Bp. Teréz krt. 28. szám alatti üzlet portálján ott ragyogott kb. fél méteres betűkkel, hogy KÁTAY, változatlan válszték, stb. Naivan gondoltam, hogy sínen vagyok, bementem, ahol eléggé udvariatlanul közölték, hogy a KÁTAY cég még májusban megszünt, átvette a Vasedény, ők pedig nem fogadják el az utalványt. Miután kissé felháborodtam (bár elismerem nem böngésztem rendesen a cégjegyzéket, és nem voltam naprakész abban, miként váltogatja egymást a Vasedény és a KÁTAY)közölték még, hogy a feszámolóbiztoshoz fordulhatok. Fordultam. Időközben lejárt az utalványom, más egyéb nem történt.
Kérdésem: csődeljárás esetén nem lehet kötelezni azt a céget aki megveszi a csődbe jutottat, hogy az előd által forgalmazott utalványokat beváltsa? Amennyiben ez így van, akkor óva intek attól mindenkit, hogy pénzét holmi amúgy jó ötletnek tűnő ajándék utalványba fektesse, mert nem biztos, hogy örömöt tud szerezni.
Üdvözlettel:Ptamásné

ptamásné