minden tekintetben rossz

minden tekintetben rossz

Nincs válasz

hencabe
User offline. Last seen 11 év 41 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/18/2009

Azzal kezdeném, hogy 2 éve járok ebbe a bizonyos boltba, szinte sohasem panaszkodtam, mindig mindent elviseltem.
Kezdeném a húsrészlegnél. Keddenként kapnak friss húst. Általában már csütörtökön a színük és a szaguk is megváltozik, pénteken egyenesen borzalmas. Pont tegnap (csütörtökön) reggel vettem csirkemájat, amit délben kibontottam hogy elkészítem, de zacskó felbontása után olyan szag csapta meg az orrom, hogy a Wc-ben kötött ki a reggelim. Hozzá kell tennem nem vagyok finnyás, sem az a hányós típus. Itt borult ki nálam a bili a 2 év után. Mentségükre legyen, hogy miután felhívtam őket a mentegetőzés után azt mondták, hogy vigyem vissza és blokk híján is vissza adják az árát. De nem ez volt az első eset, hogy a frissnek mondható hús nem volt az. Sokszor láttam már őket legyeken hesegetni a húsról, a hűtő állapotáról nem is beszélve. A csemege pult is hagy néma kívánni valót maga után. Az egyik eladó a csemgepultból (csak enyhén alkoholista) rendszerint többet ad mint kérek. ez nem is lenne annyira baj, de hogy 10-ből 9 szer többet ad és egyszer pedig kevesebbet. Nem szoktam szólni érte, mert nem akarok kötözködni. Volt hogy egy kisnyugdíjas szomszédnak vásároltam felvágottat. A kért 20 dkg helyet 32-ön állt meg a mérleg, én erre azt mondtam, hogy nem kérek csak 20 dkg-ot, csak nagy durrogás mellett vette le azt a nem kevésnek mondható 12 dkg többletet. (Még 23-25 dkg nagyjából belefér, de hát 12 dkg!!!) De ettől sokkal nevetségesebb, amikor 30 dkg csirkemell helyett 66-ot kaptam és 30 dkg darált hús helyett pedig 52-t, de amikor csak 39-et ad, és közli, hogy ennyi lett, de már írja is rá az árát. Ok, nem sok az a 9 dkg, de hát ha 30 dkg kell a kajába és a maradék 9 dkg-ot még lefagyasztani sem érdemes…
Olyan is volt, hogy kértem 20 dkg drága szalámit (nem tudom lehet e nevet írni, így nem írtam eddig sehová). Volt egy kis darabka amit felszeletelt, a végét már nem azt csak úgy beledobta a tetejére. 15 Dkg állt a mérleg, mire meg sem kérdezte, hogy tegyen még e hozzá (lusta volt felbontani az újat, meg hát már legalább 6-an álltak mögöttem). Ebben az esetben az az 5 dkg elég sok, hisz 5 dkg szalámi még 3-4 zsemlébe való.
A másik dolog a zöldséges rész. Általában a nem megvásárolt, romlott zöldségeket becsomagolják. De olyan ügyesen, hogy hiába keresem nem találom, csak miután otthon kibontom veszem észre, hogy mennyire leleményesen csomagolják össze, hogy szépnek tűnjön. Általában a zöldséges résznél sosincs eladó, volt hogy 5 percnél is többet kellett várnom, hogy valaki odajöjjön, volt hogy már szóltam, hogy szeretnék zöldséget venni és felháborodottan mondta: „hogy jól van na már jövök” A csemegepultán is voltak hasonló élményeim.
Volt hogy a 1 kg-os kenyeret egyik nap 270 ft-ért a másik nap már 300 Ft-ért, utána megint 270 Ft-ért sikerült megvennem. A szatyor is egyszer 20 másszor 30 Ft.
Sokszor az aukciós termékük jóval drágább mint nem aukciós, ami teljesen ugyan az csak kisebb kiszerelésben.
Mondjuk ebben úgy nincs kivetni való de kóla akciósan 330 Ft míg máshol akkoriban csak 270 Ft a rendes ára.
Az eladók is érdekesek. Míg az egyik alkoholista, a másik 50 éves körüli nő huszonévesnek érzi magát és az ebből kifolyólag 10 cm-rel magasabban hordja az orrát és olyan lekezelően bánik az emberrel (legalább is velem szinte mindig fiatal 26 éves nő vagyok). Az egyik pénztárosnak sincs ki a négy kereke. Mikor vettem egy újságot és látta, hogy a címlapokon válások vannak, közölte velem, csak úgy ismeretlenül, hogy az ő férje nem látogatja a gyerekeket és hogy kevés a gyerektartás és borzalmasan bánt vele. Már pakoltam a kosárból a táskámba odajött hozzám és folytatta élete eseményeit. Kérdem én: kit érdekel, hogy mi van vele, meghallgatom, de nem igazán érdekel, pláne úgy, hogy csak rám zúdította.
A bolt néha büdös és ha eladót keresek hogy segítsen sokszor azt a választ kapom, hogy most nem érek rá.
Mit lehet ilyenkor tenni? Annyira elegem van a boltból, de nem csak nekem testvérem is nagyjából így jár velük nap mint nap. Kicsivel több mint 2 éve szembesülök ezekkel a dolgokkal és mivel ez a hozzám eső legközelebbi bolt muszáj vagyok itt vásárolni, mert sem időm, sem energiám nem engedi meg, hogy a távolabbi boltba menjek.