autóhitelezés

autóhitelezés

Nincs válasz

jerKo23
User offline. Last seen 10 év 3 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 06/01/2011

Autóhitelezés
Emberek vigyázzatok, mert a Primus Banco nem bank; hanem egy mocskos átverő banda.
Egy autó finanszírozásához felvettem tőlük 4,5 mill. Ft-ot, ami a folyósítás pillanatában már meghaladta a 4,8 mill. Ft-ot ilyen-olyan folyósítási és egyéb költségek miatt. A “bankot” nem én választottam, hanem a kereskedő automatikusan ezzel köttetett szerződést, mondván, hogy velük nagyon jó a kapcsolatuk. A kezdő befizetésem 2 mill. Ft volt a hitel előtt. A kereskedő az autót garanciával adta, és azt állították, hogy hibátlan állapotú. Az autóra 3 hónap alatt 1,5 mill. Ft javítást kellett költenem, és még hátra van egy kb. 300eFt-nyi javítani való. A kereskedő a garanciát természetesen nem vállalta. Eddig 3 havi törlesztő részletet kellett befizetnem, melyekből kettővel 5-5 napot késtem, a harmadikra pedig küldtek egy levelet, hogy e hónap 31-ig fizessem be, 5000 Ft pótdíjjal. Ma május 26-a van. A mai napra berendelt a bank, hogy beszéljük meg a késéseket, és mutassam be az autót, mert tudomásukra jutott, hogy az autót kölcsönadtam az üzlettársamnak. Miután bemutattam a szakszervíz számláit a javításokról, amik miatt csak késéssel tudtam törleszteni, kimentek az autót lefényképezni, amin természetesen semmilyen hiba nincs, 4 nagy darab ember körbeállta az autót, feltépték az ajtókat halálra rémítve a kocsiban ülő fiatal hölgyet aki az üzlettársam menyasszonya, majd erőszakkal kitépték az indítókulcsot, és felszólították a hölgyet, hogy azonnal szálljon ki a kocsiból, mert a bank visszaveszi. Eközben mi ketten férfiak bent tárgyaltunk a mézes-mázos alkalmazottal, aki miután értesült róla, hogy a kulcsot megszerezték azonnal hangnemet váltott és elém tett egy frissen írt papírt, hogy írjam alá, hogy lemondok az autó tulajdonjogáról a “bank” javára. Ezt természetesen nem írtam alá és nem is vettem át, hanem kértem, hogy postázzák, hogy a saját érdekeimet ügyvédi tanáccsal tudjam megvédeni. A kiszedett kulcsra rá volt téve egy pendrive fontos üzleti adatokkal, de ezt is elkobozták, és kérésre sem adták vissza. Mire visszamentünk az autóhoz már mellette állt a darus tréler, de nem tudta felemelni az autót, mert a benne ülő hölgy nem volt hajlandó kiszállni. Közben megjelent egy kisfőnök aki közölte velünk, hogy visszakaphatjuk az autót, de akkor írjam alá, hogy nem 4,5 mill. Ft-tal tartozom a “banknak”, hanem 6.9 mill. Ft-tal.
Háromszor kértünk rendőri segítséget, melyekből az első kettő semmit nem intézkedett polgári peres ügynek minősítve az esetet. Hat órai fogva tartásunk végére érkezett meg a harmadik járőr, aki kiparancsolt bennünket az autóból, mert addigra a “bank” beszerezte A közjegyzői okiratot az azonnali birtokba vételről. Távozásunkkor közölték, hogy a teljesen felújított /1,5 mill. Ft/, autót ha nem tudjuk sürgősen teljes egészében kifizetni, akkor értékesítik /gondolom féláron egy jó cimborának/ és, ha még marad hiteltartozás azt természetesen behajtják rajtam az egész mai napi cirkusszal, a behajtó cég és a szállító cég összes költségével együtt. Megjegyzem, hogy az autót a “bank” kapujában vették el, kulcsuk volt, nem tudom, hogy hová és miért kellett trélerrel elszállíttatni az én költségemen.
Összegezve: a késedelmem kétszer 5 nap volt, illetve az utolsó már 10 napos, de ezt a részletet, bár nálam volt a pénz nem vették át.
Kifizettem az autóra kezdő részletet, 2 mill. Ft-ot, kétszer 138.000 Ft törlesztést, 1,5 mill. javítást, majd várhatón az autó újabb értékesítése után további 3-4 mill. Ft-ot még rám terhelnek. Ezek után javaslom, hogy aki elmegy a Primus “bank” előtt mindenki adjon be neki néhány tízezer Ft-ot, hogy nehogy megtalálják egy jó ajánlattal.
Ma június 2-án megkaptam a Primus Banco szűkszavú felmondó levelét, amely május 24-én kelt, hogy 1 héten belül adjam át nekik az autót, bár már május 26-án erőszakkal elvették.
Kaptam ma még egy közjegyzői okiratot is, amely május 26-án kelt, mely szerint bár az autót elvették, és mindössze 3 hónapig volt nálam /mialatt 1,5 mill. Ft-ból felújítottam/, még én tartozom nekik 6.970.200.- Ft-tal, melyet haladéktalanul fizessek be a számlájukra.
Szerintük ez úgy jött ki, hogy felvettem 4,5 mill. Ft hitelt, amire azonnal rászámoltak 375.000.- Ft folyósítási díjat, 50.000.- Ft szerződésmegszüntetési díjat, 245.443.- Ft késedelmes tételek /tőke, kamat, késedelmi kamat, postai csekk díja, újraterhelési díj/ után járó díjat, valamint az eredeti 17% kamat helyett 27,16% kamatot, előre kiszámolva 10 évre, ami szerintük már három hónap után is jár. És még az autó is náluk van aminek a visszaadásáról egy szó sem esik. Van még a közjegyzői okiraton 3 db aláíró sk. jelzéssel aláírás nélkül. Egy ember aláírta; a közjegyzőhelyettes. A behajtócégről még annyit, hogy nem mutattak igazolványt és megbízólevelet sem, csak erőszakkal kitépték az autóból a kulcsot, majd szóban közölték a kocsiban ülő utassal, hogy ők bizony a behajtók.
“A Banco Primus piaci tevékenységét alapításától kezdve az ügyfélközpontúság jellemzi: célunk minden
esetben az egyes ügyfél igényeihez alkalmazkodó ajánlat kidolgozása. Kínálatunkat rugalmas megoldásokra és
versenyképes termékekre alapozzuk.
A magasan kvalifikált ügyviteli csapat, az erős irányítási és kockázatvállalási képességek, illetve a technológia és
az információs rendszerek magas szintű alkalmazása: ebben rejlik tevékenységünk fejlődésének titka, s egyben
ez üzleti potenciálunk és a partnereinkkel és ügyfeleinkkel kapcsolatos eljárások és szolgáltatások
kiválóságának záloga is.” Az előbbi idézet a Banco Primus honlapjáról származik.
A Primus Banco aláírta a bankok számára javasolt “Magatartási Kódex”-et.
autóhitelezés

kaszaegyenesítő