Okmányiroda :-P

Okmányiroda 😛

Nincs válasz

Anonymous

Kedves olvasók,

Gondolom nem én vagyok az első, akinek okmányirodáknál intézendő ügyeik miatt őszült meg a haja.
Egy szokványos gépjármű-átíratás tortúrája az egész országban problémás, ezt még tetézi a tiszaújvárosi okmányiroda két „segítőkész” munkatársa. Ez nem egyedi eset, több esetben tartott itt hónapokig gépjárműátítartásom, nem egyszer adatok elírásával. Az ügyintézők sokszor nem voltak tisztában a jogszabályokkal sem.
Most például 3 hét sem volt elegendő egy gépjárművet átíratni.

Kezdődött az internetes időpontkéréssel, melyet egy héttel későbbre tudtam szerezni. Nem baj mondom, van időm eredetvizsgára.
Az egy hét elteltével közölte velem az „A” jelű ügyintéző, hogy a jármű papírjaival minden rendben van, azt az apróságot leszámítva, hogy az eladó nem mondatta le az opciós jogot a gépjárműről (magyarán a járművön hitel volt, majd a hitel lejártakor a bank megküldte a törzskönyvet és egy nyilatkozatot, mellyel (+2500 forinttal) be kellett volna fáradni egy okmányirodába).
Ezzel eddig nincs is gond, az eladó hibázott.
Az eladó szintén időpontot kellett hogy kérjen e papír bemutatásához, mikor ez megtörtént, nekem is újra időpontot kellett kérnem, melyet persze szintén nem másnapra, sem harmadnapra kaptam.
Idő közben befizettem az összes csekket, ami az átíratáshoz szükséges, dejó mondom, most már minden simán megy.
Bementem a hivatalba, majd a „B” jelű ügyintéző átnézve a papírokat közölte, hogy a gépjármű nem íratható át, ugyanis az eredetvizsga alkalmával eltérést találtak a jármű törzskönyve+forgalmi engedélye, valamint a gyári adatok között, mely elírást anno szintén egy nagyon szemfüles munkatársuk követhetett el két kávészünet között. Arra, hogy az „A” jelű ügyintéző állítása szerint minden rendben lett volna a papírokkal kivéve az opciós jogot „B” kisasszony csak annyit felelt hogy az nem ő volt, nála így megy.
Ebben az esetben a teendőm az lett volna, hogy elmegyek a Közlekedésfelügyelethez (KPM), majd ott egy vizsgalapot kitöltenek, ezzel újra időpontot kell kérnem majd megjelenni az okmányirodában. Az Első időpont kérése, és e között 18 nap telt el.
Ekkor viszont már nem tudtam tovább lépni, mivel péntek volt és vasárnap utaztam volna külföldre ezzel a járművel. a Közlekedésfelügyeletnél nem tudtak már aznap fogadni, attól függetlenül még gyorsan elmentem a polgári, felsőzsolcai és szikszói okmányirodákba, viszont mindenhol csak péntek délig dolgoztak.

Amit most tettem: vasárnap kiutaztam külföldre, majd a jármű minden papírját hazaküldtem egy ismerősömnek aki meghatalmazással megpróbálja átíratni, és visszaküldeni az okmányokat, míg haza kell utaznom.

Remélem nem tervezi senki hogy járművet vásárolna, valamint azt Tiszaújvárosban kívánja átíratni.

Üdv
Mányák István