Veszélyes élelmiszeradalékok

Veszélyes élelmiszeradalékok

Nincs válasz

Gabor84
User offline. Last seen 11 év 15 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 03/14/2010

Ma már szinte lehetetlen egészséges élelmiszert találni a boltok polcain.
Sajnos a legtöbb ételbe a veszélyes fogszuvasodást, izomsorvadást, ízületkárosodást,
magas vérnyomást és rákot okozó mesterséges cukrokat (kristálycukrot) óriási mennyiségbe belekeverik.
Mivel harcművészetet tanulok, így a sportorvosom szigorú diabetikus étrendet írt elő,
hogy megelőzhessem az egészségromlást, elhízást és a lesérülések veszélyét. Ez azt jelenti, hogy
vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, rostokban gazdag étrendet kell követnem. A magas szénhidrát és zsírfogyasztás is megengedett. A szénhidrátokon belül keményítőt, poliolokat (maltodextrin, maltit, szorbit, xilit, … stb.), természetes cukrokat (fruktóz, glükóz, dextróz, laktóz, nádcukor… stb.) is nagy mennyiségben fogyaszthatok, viszont szigorúan tiltott a mesterséges cukrok (répacukor=szacharóz=kristálycukor=porcukor vagy hétköznapi nevén a hagyományos cukor) kisebb mennyiségű fogyasztása is.

Az élelmiszerboltokban nagyon kevés diabetikus csokoládét, kekszet, tejterméket lehet találni és azokat
is dupla feláron a legeldugottabb sarokban, ezzel ellentétben a cukrozott-mérgező édességeket
közvetlenül a legfeltűnőbb helyre rakják és szinte majdnem ingyen adják. A diabetikus termékeke előnye, hogy csak természetes cukrokat (fruktóz, glükóz, dextróz, laktóz, …) tartalmaznak és nincsenek bennük mesterséges előállítású cukrok.
A legfelháborítóbb dolog az, hogy már a tejtermékekben és a gabonapelyhekben sem bízhat meg az ember.
Egyes joghurtok, müzlik és gabonapelyhek több káros adalékot (mesterséges cukrot) tartalmaznak mint
a csokoládék, fagylaltok vagy cukrászsütemények.
A legtöbb áruházban kapható élelmiszerben az izomzat működéséhez szükséges természetes cukrok (fruktóz, glükóz, dextróz, laktóz, nádcukor …) nem is fordulnak elő, kizárólag az izomsorvasztó és fogszuvasodást okozó kristálycukor van a hagyományos csokoládékban, péktermékekben, süteményekben, tejtermékekben, gabonapelyhekben, fagylaltokban, üdítőitalokban, gyógyszerekben.

A legfelháborítóbb dolog, hogy a diabetikus terméknevet használó Nestlé Fitness Fruits gabonapelyhek is tele vannak mesterséges cukorral, ráadásul sok gyógyszerbe például a Neo Citranba is belekeverik ezt az
egészségkárosító, fogszuvasodást okozó vackot.

Szükség lenne szigorú törvényekre, amely megtiltaná ezen az egészségre leginkább káros mérgező adalékanyag használatát és kötelezné az élelmiszergyártókat arra, hogy termékeikben a szénhidráton belül a keményítők és poliolok mellett csak természetes cukrokat (pl. fruktóz, glükóz, dextróz, laktóz, nádcukor=barnacukor, …) alkalmazzanak a mesterséges cukrok helyett.