Cetelem bank áruhitel vicce

Cetelem bank áruhitel vicce

ata843
User offline. Last seen 11 év 34 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 11/04/2009

Egy bútoráruház 0%-os hitelakciójával szerettem volna élni, melyet a Magyar Cetelem Bank Zrt. szolgáltat az áruháznak.

Nyugdíjas édesanyám nevére szerettük volna felvenni a hitelt, mert az én nevemen már van, nem akartuk kockáztatni az esetleges negatív hitelbírálatot. Telefonos érdeklődésünkre az áruház tájékoztatott, hogy kell egy bankszámlakivonat amire a jövedelem érkezik és 2 befizetett közüzemi számla, a befizetést igazoló szelvénnyel, vagy bankszámlakivonattal. Ez eddig normális is, mindenhol így van és bevált módszer.

A bútorbolt felé menet a kocsiból felhívtuk még egyszer az áruházat, hogy nem felejtettünk-e otthon semmilyen papírt. Most azonban kapcsolták az áruházban üzemelő hitelirodát, ahol a Cetelem bank alkalhangzmazottja elmondta, hogy a hitel felvételéhez szükség van a számlakivonatra, amin a jövedelem található és egy befizetett vezetékes telefon számlára. Hm… – Nincs vezetékes telefonja édesanyámnak, ahogy szerintem egyre többeknek nem lesz, mivel van mobiltelefonja, nem tartottuk szükségesnek fenntartani. – Kérdeztem a hölgyet, hogy ugye másik közüzemi számla is jó, mert mi viszünk magunkkal gáz, villany és vízszámlát is a biztonság kedvéért. A hölgy kicsit ingerülten ismét elmondta, hogy vezetékes telefon kell.
– És ha nincs vezetékes telefonunk? – kérdeztem.
– Akkor nem tudnak nekünk hitelt adni. – hangzott a válasz.
Gondoltuk akkor mégis megpróbálom az én nevemre, ha már nem sikerült visszamondani a vezetékes telefonunkat, legalább ennyi haszna legyen.
Nekem sem lehet hitelt adni. Mert a fizetésem nem egy számlára érkezik, hanem kettőre. Ők csak egyet fogadnak el… Szóval nem kaptunk hitelt. De nem ez ami miatt írok.

Tegyük fel, hogy én egy siket, vagy egy néma nyugdíjas vagyok. Sajnos vannak ilyenek. És ők is szeretnek bútort venni a lakásukba. Viszont elég felesleges számukra a telefon, mivel sajnos nem tudják használni. Ha jól értelmezem ezt a gyakorlatot, a Cetelem bank diszkriminálja őket, és akármit csinálnak, nem vehetnek fel hitelt. Csak én érzem ezt bosszantónak? Túl kevés a problémám, hogy ezen fennakadok?

Marosvölgyi László
User offline. Last seen 9 év 31 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 01/27/2011

Cetelem

A feleségem felvette az Auchan kártyát 200 ezer forinttal.
Törlesztette rendesen már 194 ezret visszafizetett,amikor
valami okból,3 hónapig nem bírta fizetni.
Most a havi 10 ezer helyett 44310 ft-ot követelnek kamatok.
késedelmi pótlék,biztosítás stb.
Én felhívtam őket hogy nem-e lehetne tiszta lappal kezdeni,
hogy 10 ezreket törlesztene,de hallani se akarnak erről.
Azt mondta az illető hogy intézkednek a behajtásról,vagyis
a munkabéréből letiltatják.
Erre én,már igy is vonnak tőle egy hitelre a fizetése kb.
36%-át marad a Cetelemnek 14%-a,mert csak a fele fizetést
lehet levonni.
Jobban járnak-e mert, még a per is elhúzódik.
MÉG 200 EZRET KÖVETELNEK AMIKOR MÁR 196 VISSZA LETT FIZETVE!
VALAMIKOR EZT UZSORÁNAK HÍVTÁK ÉS ÜLDÖZTÉK,MOST LEGÁLIS!

Én vagyok
User offline. Last seen 10 év 45 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 08/21/2010

Kukacoskodó cetelem, ments meg tőle Istenem!

Leírom a mérgem, egyrészt megkönnyebbülök, másrészt NEM ajánlom a cetelemet!!!
Miért nem fogadta el a hitelkérelmem? Ez vicc!!!!
Áruvásárlási hitelhez vittem (60 km-re lévő nagyvárosba) én is (többek között) a villanyszámlát, eredetit is és fénymásoltat is, nehogy gond legyen belőle (merthogy vezetékes telefonszámlát manapság tényleg ne kérjenek)….
De “gond”-ot azért talált a bank. Lakásom rezsijének számláit a nyári hónapok alatt más tartózkodási címre kérettem. A drága bankot nem érdekelte, hogy azonos a villanyszámlán a vevő neve és címe a lakcímkártyámon írtakéval, mivel más utca van a számlázási lakcímként megadva (egy városon belül), hát ebbe belekötött, elutasított.
Hát ezek után én is elutasítom mindeféle ajánlatát, amikkel havonta bombáz!!!
Az áruházláncok meg választhatnának olyan bankot, amely sokkal rugalmasabban kezeli ezeket a dolgokat, merthogy mégegyszer el nem utazom a termékért, az is biztos!

ftom75
User offline. Last seen 11 év 25 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 01/07/2010

Ez a Cetelem full gáz. Nekem

Ez a Cetelem full gáz. Nekem a Mammutban volt egy ilyen “élményem”, amikor kamerát szerettem volna venni. Elég magas volt a nettó fizum. Én is próbáltam mindent lecsekkoltatni, hogy ne keljen feleslegesen menni. Átnézte a citibankos számlakivonatokat, amiket 6 hónapra visszamenőleg vittem magammal, és belekötött, hogy nem jó, mert az egyik havi elszámolásban nem szerepel a fizetésem. Megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy azért nem szerepel, mert később utalták pár nappal, ezért az átcsúszott a következő hónapra a számlazárás miatt, és a következő hónapban világosan látszik, hogy ketttő havi fizetés szerepel.

Ezt valahogy nem volt képes felfogni a lelkem, mire kibukott, hogy ő “nagyon kevés pénzért van ott….”. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy miért áll hozzám ilyen “segítőkészen”. Természetesen nem fogadta el ezeket a kivonatokat, kellett kérnem egy hivatalos számlakivonatot a banktól. Mivel nem volt nyitva már a bank, másnap mentem el. Vittem boldogan, erre ránéz ugyanaz a kedves hölgy, és mondja hogy most már látja, hogy folyamatosan jön a fizetésem, de most nézi, hogy nincs rajta az, hogy kinek a fizetése, hanem csak az, hogy melyik cég utalta. Momdanom sem kell, hogy nem lett belőle semmi, és a vicc az, hogy nettó fizetésem háromszor annyi volt, mint a kinézett kamera ára, és nem kaptam hitelt.

Mindez persze tök felesleges lett volna, ha az első körben rendesen megnézi a papíroka, és már akkor mondja, hogy nem kapok hitelt, ami ettől függetlenül is logikátlan számomra, amikor a papírban leírtam, hogy melyik cégnél dolgozok, hova vagyok bejelentve, és onnan jön a pénz havi rendszerességgel.