Garanciális javítás határozatlan ideig

Garanciális javítás határozatlan ideig

Joe
User offline. Last seen 11 év 41 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/13/2009

Szép napot kívánok!
Az egyik gazdaságos áruházban vásároltam egy MAG navigátort. A garanciájának lejárta előtt pár nappal meghibásodott. Hol volt hangja, hol nem. Na gyorsan be is vittem augusztus 8-án a dabasi gazdaságosba. Átvették annak rendje szerint. Teltek a napok, hetek, és a készülékem a mai napig nem készült el. Próbáltam kérni a javítás idejére egy cserekészüléket, de elutasították. Türelmem fogytán kértem adják vissza a készülék árát, vagy adjanak most már egy másik újat. Na ezt is elutasították. Ennek tényleg így kell lennie? Valóban akár hónapokig is javíthatják vagy küldözgethetik egyik szervizből a másikba?

zekky
User offline. Last seen 11 év 41 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/15/2009

Meddig tart a javítás

Tisztelt Joe !

Nem meglepődve olvastam kicsiny történetét ami jelezve szinte mindennapos téma és esemény.
Ennek oka, hogy mindenki próbálja az igazát járni, mint szervizesek a dolgukat végezve,Ön mint károsult szeretne mihamarabb hozzájutni termékéhez.
Nos jelzem, hogy a javításnak is van kifutási ideje sőt ezt írásban a termék javítás felvételekor közölni kell.
Vagyis, hogy miről is van szó… Ön amikor leadta a szervizbe avagy kereskedelmi lánc panaszrészlegének a terméket Önnek kiállítottak egy jegyzőkönyvet ami tartalmazza vagy hát tartalmazni kellene a termék összes adatát az arra vonatkozó feltárt panaszokat valamint az Ön adatai,elérhetősége és a termék esetleges kijavításának várható időpontja ami jelzem első esetben 15 munkanap.. Mit is jelent elsődlegesen… ha a termék javítása a közölt időpontig nem készül el, úgy azt 8 munkanappal meglehet hosszabbítani amit Ön felé írásban kötelesek jelezni, közölni. Ha 8 munkanap is letelik és akkor sem készül el a hibás termék akkor választhat Ön… még pediglen a termék kijavításához ami ilyen esetben már a szerviz X idő elvállalása vagy kérheti a cserét amit a szerviz igazolva,hogy a javítás nem vagy hosszadalmas és költség terhelten végezhető el. Vagy kérheti a termék árának visszafizetését.

Lipcseib
User offline. Last seen 11 év 35 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 08/29/2009

Zekkynek

Te vagy az állam az államban, vagy egy olyan cégnél dolgozol, aki annak érzi magát? MIlyen marhaságok ezek? S mindez egy fogyasztóvédelmi oldalon? A fogyasztó első alkalommal is kérhet cserét, 15 munkanapról sehol nincsen szó, 8 munkanapokról meg végképp – ebben a kérdéskörben.

A helyzet az, hogy amennyiben egy kereskedő manapság ilyen tájékoztatást bizonyíthatóan mond, vagy leír valahol, akkor tetemes büntetést fizet…

hellboy
User offline. Last seen 11 év 41 hét ago.
Offline

Csatlakozott: 09/02/2009

mondókád első fele igazodik a

mondókád első fele igazodik a jogszabályhoz… a többi halandzsa…még a 2003-as jogszabályokban sem volt olyan hogy 8 munkanappal lehetett hosszabbítani… ezt honnan a francból vetted?

a topic indítónak meg ajánlom a www.panaszfal.hu -t, ott megkap minden szükséges infót, ami a jogszabályokkal harmónizál is…